7/24
Çalışma saatlerimiz : 09:00 - 18:00
İstanbul / Üsküdar
+90 543 348 10 80
İstanbul / Üsküdar

Sıkça Sorulan Sorular

Vücut Kitle İndeksi kişinin boy ve kilosunun matematiksel bir hesaplama ile elde edilen oranı demektir. Bu hesaplamaya göre hasta; VKİ 30-35 arasında ise 1.sınıf obezite, 35-40 arasında ise 2.sınıf obezite, 40 ve üzerinde ise mobid obezite hastası olarak sınıflandırılır. Tüp mide ameliyatının gerçekleşebilmesi için hastanın VKİ 35 ve 35in üzerinde olması gerekir.
Tüp Mide Ameliyatı VKİ 35 ve üzeri olan hastalarda uygulanan bir operasyon türüdür. Tüp Mide ameliyatı laparoskopi yoluyla karnınıza 4 delikten girilmesiyle gerçekleşen bir ameliyattır. Bu ameliyat ile midenizin 4%3 lük bölümü alınır. Kapalı yöntem ile gerçekleşen bir ameliyat olduğundan konforlu ameliyat sınıfına girer.
Tüp mide ameliyatları kapalı yöntemle gerçekleşen operasyonlar olduğundan konforlu ameliyat sınıfına girer. Tüp mide ameliyatının yüksek olmamakla birlikte kaçak,kanama, emboli ve anesteziye bağlı riskleri bulunmaktadır.
Tüp mide ameliyatı ortalama 1 saat sürmektedir. Ameliyatın ardından hasta 2 gece hastanede kaldıktan sonra 3. gün kontrolleri yapılarak taburcu edilir.
Tüp Mide Ameliyatı sonrası yaşanılan ağrı gaz sancısıdır. Ameliyat sonrası 4. saat itibariyle yürümeniz gazı atmanızda yardımcı olacağından ağrınız kısa sürede geçecektir.
Tüp mide ameliyatı sonrasında hastalar 4. saat itibariyle kişisel ihtiyaçlarını kendi karşılar hale gelmektedir. Taburcunun ardından gündelik hayata hızla dönülmektedir.
Tüp mide ameliyatı sonrasında beslenme süreçleriniz bariatric diyetisyen kontrolünde ilerlemedir. Ameliyat sonrası ilk 15 gün sıvı,ikinci 15 gün püre ile beslenilmektedir. 1.ay itibariyle ise katı beslenmeye geçilmektedir. Öğünlerin 30 ile 45 dakika kadar sürmesi ve lokmaların çok çiğneyerek tüketilmesini alışkanlık haline dönüştürmek gerekmektedir.
Tüp mide ameliyatı sonrasında ilk 15 gün ilk kontrol, 1. ay da ise ikinci kontrol gerçekleştirilir. Bundan sonraki 3,6,9 ve 12. aylada ise hastalar yapılacak olan kan tahlilleri sonuçları ile doktor ve diyetisyen kontrolünden geçerler.
Tüp mide ameliyatı sonrasında mide hacminde bir miktar büyüme olabilmektedir. Fakat mide hiç bir zaman ameliyat öncesi hacmine geri dönemez. Bu büyüme korkulacak bir oranda değildir.
Transit Bipartisyon ameliyatı sonrası hastaların yaklaşık %95’i hiçbir takviyeye ihtiyaç duymadan hayatlarına devam edebilirler.
Transit Bipartisyon ameliyatı olabilmeniz için Tip 2 şeker hastalığına sahip olup, kolestrol yüksekliği, tansiyon yüksekliği gibi metabolik hastalık belirtileri ile birlikte; vücut kitle indeksinizin 30 kg/m2 ve üzeri olması gerekmektedir.
Transit Bipartisyon ameliyatı sonrası ölüm riski %0.1 dolaylarındadır. Her kaçak vakası ölüm ile sonuçlanmamaktadır. Tecrübeli bir ekip ile kaçak tedavi edilebilir bir komplikasyondur.
Transit Bipartisyon ameliyatından sonra hissedilen ağrı, kişinin ağrı eşiğine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Transiıt Bipartisyon ameliyatı laparoskopik yöntem ile yapılan bir ameliyat olduğundan ağrı minimum düzeyde olacaktır. Ameliyat sonrasında hastalar bir miktar gaz sancısı çekebilirler. Hastaların 4. saatten sonra yürüyüşe başlamasıyla beraber gaz sancısı ve buna bağlı olarak ağrı azalır.
Transit Bipartisyon ameliyatı öncesinde doktorunuzun istediği kan tahlilleri neticesinde ameliyattan fayda görüp görmeyeceğiniz %95 oranında netleşmektedir. Gerekli tetkikler yapılarak operasyona uygun görülen hastaların bu ameliyat sayesinde diyabet hastalığından kurtulduğu görülmektedir.
Ameliyat öncesi tetkikler, Transit Bipartisyon ameliyatı için tüm hayati organlarınızın performansının yeterli olup olmadığına dair testler içermektedir. Yapılan bu testler check-up niteliğindedir. Bununla beraber endokrinoloji, psikiyatri, göğüs hastalıkları, kardiyoloji ve anestezi birimleri ile gerçekleşecek muayeneler ameliyatınızdaki olası risklerinizi azaltmaya yönelik olacaktır.
Endoskopi işleminin toplamsüresi (balonun yerleştirilmesi, şişirilmesi veya çıkarılması dahil olmak üzere) yaklaşık 10-15 dakikadır.
Balon uygulaması sedasyon (uyku hali) altında yapılmaktadır. Hasta işlemden sonra hemen uyandırılır ve odaya çıkartılır. Hasta, odasında 1-2 saat dinlendikten sonra arzu ettiği zamanda hastaneden taburcu olabilir.
Mide balonu takıldıktan 1-2 saat sonra kişinin ağrı eşiğiyle bağlantılı olarak kramp, mide bulantısı, kusma görülebilir. Bunlar çok normal ve beklenen semptomlardır. Midenin balonu kabullenme süreci ortalama olarak 3-4 gün kadar sürer. Bu şikayetler azalarak devam edebilir. Hastaneden taburcu olurken hastaya mide koruyucu, kramp ve bulantı önleyici ilaçlar reçetelendirilir. Böylece bu dönem daha kolay atlatılacaktır. Normal hayatınıza dönmek midenizin balona alışma hızına bağlı olarak daha kısa veya daha uzun sürebilir.
Mide balonu, verilmesi gereken kilo miktarına göre tercih edilen, balonun türüne bağlı olarak mide de 6 ve 12 ay kalabilen balonlar olarak ikiye ayrılır. 6 ve 12 aylık balonlar birbinden farklıdır. 12 aylık balonlar midenin balona olan adaptasyonunu önlemek için 3 aylık periyodlarla şişirilebilirken; 6 aylık balon şişirme işlemi için uygun değildir.
Çıkarılması gereken süreden daha uzun süre kalması balonun patlama riskini artırır. Süresi dolan balonun zamanında çıkarılması önerilir. Yeterli kilo veremeyen hastalar için balon işleminin tekrarlanması düşünülebilir.
Endoskopi yardımı ile mideye yerleştirilen balon, türüne göre çıkarma işlemi uygulanır. Genel prensip olarak balon, uygun çıkarma kitleri yardımı ile söndürülür, içi boşaltılır. Balon söndürüldükten sonra tutulur ve yemek borusundan ağza doğru çıkarılır. İşlem ortalama 15 dakika sürer.
whatsapp
WhatsApp sayfasına yönlendiriliyorsunuz...
Uzmanlarımız size tedavilerimiz hakkında detaylı bilgi verecekler.