7/24
Çalışma saatlerimiz : 09:00 - 18:00
İstanbul / Üsküdar
+90 543 348 10 80
İstanbul / Üsküdar

Şeker Hastalığı Ameliyatı

Şeker Hastalığı ameliyatı sadece şekerini kontrol edemeyen hastalar için uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Vücuttaki dokuların, kandaki şekeri enerji olarak kullanabilmesi için insüline ihtiyacı vardır. İnsülin temel olarak Pankreas bezinden salınan bir hormondur. Eğer Pankreas bezi herhangi bir sebeple insülin salgılayamıyor ise tip1 diyabet, kısmen salgılayabiliyor ve insülin vücudun ihtiyacından az ise tip 2 diyabet hastalığından söz edilir.

Tip 1 diyabet tedavisi genellikle ömür boyu insülin kullanımı ve ya pankreas adacık hücre naklidir.

Tip 2 diyabet tedavisi ise metabolik cerrahi prosedürlerle sağlanabilir.

Şeker hastalığı ameliyatı sadece şekerini kontrol edemeyen hastalara önerilir.

Hasta zaten yaşam stilini değiştirmiş, diyetini ve egzersizini yapıyorsa ve ilaçlar ile diyabetini kontrol altında tutuyorsa hastalara ameliyat önerilmez.

Aslında bu hastalığı yenebilmek, hastaların kendi elindedir.

Sağlıklı bir şekilde diyet ve egzersiz yapıp ; ilaçlarını düzenli kullanan hastalar  insülin seviyesini kontrol altına alabilir.

Hastalığın en büyük çevresel faktörlerinden birisi de rafineri endüstriyel gıdalardır. Artık evde kendi hazırladığımız yemeklerden uzaklaşıp, fast-food tarzı yiyecekleri tüketmeye başladık. Yani sağlıksız yiyecekleri tüketen her birey bu hastalığa yakalanmaya adaydır. Hastalığa yakalandıktan sonra Şeker hastalığı ameliyatı olmak tercihiniz haline gelebilir.

tup mide ameliyati form gorsel

    SiZi HEMEN ARAYALIM

    Şeker ameliyatı kimler için uygundur?

    Şeker hastalığı ameliyatı olabilmeniz için Tip 2 şeker hastalığına sahip olup, kolestrol yüksekliği, tansiyon yüksekliği gibi metabolik hastalık belirtileri ile birlikte; vücut kitle indeksinizin 30 kg/m2 ve üzeri olması gerekmektedir.

    Şeker ameliyatı sonrası diyabet rahatsızlığım düzelir mi?

    Şeker hastalığı ameliyatı öncesi gerekli tetkikler yapılarak operasyona uygun görülen hastaların bu ameliyat sayesinde diyabet hastalığından kurtulduğu görülmektedir.

    Şeker ameliyatı öncesi hangi tetkikler yapılıyor?

    Şeker hastalığı ameliyatı öncesi tetkikler, şeker ameliyatı için tüm hayati organlarınızın performansının yeterli olup olmadığına dair testler içermektedir. Yapılan bu testler check-up niteliğindedir. Bununla beraber endokrinoloji, psikiyatri, göğüs hastalıkları, kardiyoloji ve anestezi birimleri ile gerçekleşecek.

    Ameliyat olmama engel bir hastalığım var ise nasıl bir yol izlemeliyim?

    Ameliyat olmaya karar verdiğinizde, öncelikle size detaylı bir check-up yapılır. Eğer ameliyata engel bir durumla karşılaşılırsa öncelikle hastalığınızın tedavisi sağlanmaktadır. Hastalığınız tedavi edildikten sonra ameliyatınızı gerçekleştirebilmekteyiz.

    Şeker Hastalığı Ameliyatı Hakkında Soru-Cevap Videoları

    Şeker Ameliyatı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

    Şeker ameliyatı uzun süre yatmayı gerektiren bir ameliyat türü değildir. Operasyondan 4 saat sonra hemşireler eşliğinde ayağa kalkmanız sağlanır. Hastanede sıklıkla yapacağınız yürüyüşler sizin için yararlı olacaktır
    Masa başı çalışan hastalar taburcu olduktan 2-3 gün sonra rahatlıkla işlerinin başlarına dönebilirken, ağır şartlarda çalışan hastalar ise 1 hafta sonra işe başlayabilirler.
    Şeker ameliyatı sonrası hastaların yaklaşık %95’i hiçbir takviyeye ihtiyaç duymadan hayatlarına devam edebilirler.
    Transit Bipartisyon ameliyatı olabilmeniz için Tip 2 şeker hastalığına sahip olup, kolestrol yüksekliği, tansiyon yüksekliği gibi metabolik hastalık belirtileri ile birlikte; vücut kitle indeksinizin 30 kg/m2 ve üzeri olması gerekmektedir.
    Transit Bipartisyon ameliyatı sonrası hastaların yaklaşık %95’i hiçbir takviyeye ihtiyaç duymadan hayatlarına devam edebilirler.
    Transit Bipartisyon ameliyatı sonrası ölüm riski %0.1 dolaylarındadır. Her kaçak vakası ölüm ile sonuçlanmamaktadır. Tecrübeli bir ekip ile kaçak tedavi edilebilir bir komplikasyondur.
    Transit Bipartisyon ameliyatı öncesinde doktorunuzun istediği kan tahlilleri neticesinde ameliyattan fayda görüp görmeyeceğiniz %95 oranında netleşmektedir. Gerekli tetkikler yapılarak operasyona uygun görülen hastaların bu ameliyat sayesinde diyabet hastalığından kurtulduğu görülmektedir.
    Transit Bipartisyon ameliyatı küçük kesiler açılarak yapılır. Bu kesi yerleri estetik dikişler ile kapatıldığı için izler zamanla kaybolmaktadır.
    Uyku apnesi rahatsızlığınız Transit Bipartisyon ameliyatı sonrasında kilo verimi ile %75-95 dolaylarında azalacaktır ve uyku kaliteniz artacaktır.

    Ameliyat öncesi tetkiklerde neler yapılıyor?

    Ameliyat öncesi tetkikler, Transit Bipartisyon ameliyatı için tüm hayati organlarınızın performansının yeterli olup olmadığına dair testler içermektedir. Yapılan bu testler check-up niteliğindedir. Bununla beraber endokrinoloji, psikiyatri, göğüs hastalıkları, kardiyoloji ve anestezi birimleri ile gerçekleşecek, muayeneler ameliyatınızdaki olası risklerinizi azaltmaya yönelik olacaktır.

    Metabolik Cerrahiye Nasıl Karar Verilmektedir?

    Muayene ve tetkiklerden ilk etaptaki sonuçlar onaylandıysa sonrasında detaylı olarak ; endokrinoloji uzmanı, anestezi uzmanı ve diyetisyenin de görüşlerini alınır ve burda da bir sorun teşkil edilmez ise ameliyat şekli ve günü kararlaştırılmaktadır.

    Tüm sorularınız için Obezite Destek Hattı’ndan 7/24 bizi arayabilirsiniz. HEMEN ARA

    Transit Bipartisyon ameliyatından sonra kaçak riski ne kadar devam eder?

    Ameliyattan sonra kaçak ilk 10-15 gün risk teşkil eder. Bu süre zarfında doktorunuzun ve diyetisyenlerinizin önerilerine harfiyen uymanız önem taşır.

    Transit Bipartisyon ameliyatından sonra ne zaman ayağa kalkarım?

    Transit Bipartisyon ameliyatı uzun süre yatmayı gerektiren bir ameliyat türü değildir. Operasyondan 4 saat sonra hemşireler eşliğinde ayağa kalkmanız sağlanır. Hastanede sıklıkla yapacağınız yürüyüşler sizin için yararlı olacaktır

    Ameliyat Sonrası Şeker Kontrol Altına Alınır Mı?

    Metabolik cerrahi ameliyatları dediğimiz ve aynı zamanda obezite tedavisinde de uygulanan bu ameliyatlardan Sleeve Gastrektomi (Tüp Mide) ameliyatı yüzde 40-60 oranında, Roux-en-Y Gastrik By Pass yüzde 80 ile 90 oranında, Mini Gastrik BY Pass ise yüzde 92 oranında şeker hastalarında ilaç kullanmayı bıraktıracak kadar kontrol sağlamaktadır.

    İlacı bırakamayan diğer hastalarda da insülin kullanıyorsa daha düşük doza geçmekte ve ya ağızdan alınan oral anti diyabetik dediğimiz ilaçlarla kan şekerini kontrol sağlamaktadır.

    Şeker Hastalığı Ameliyatı Olanların Yorumları

    Google yorumlar zayiflama e1664971771441
    whatsapp
    WhatsApp sayfasına yönlendiriliyorsunuz...
    Uzmanlarımız size tedavilerimiz hakkında detaylı bilgi verecekler.